2019-03-30

Klagomål 2017-05-24

Logga med svart bakgrund och vit text En färdtjänstresandes dagbok tillsammans med schablon av en vit taxi och en vit käpp.

Problem med att åka hem från träning. Bilen kör till Varbergsvägen i stället för beställda Textilgatan...

Vad jag har skrivit till Västtrafik

Då var vi här igen med klagomål på färdtjänst, senast jag satt och skrev var i går...
Jag beställde färdtjänst från Textilgatan 1 i Skene till Aratorpsvägen 9K i Fritsla och fick tiden 22:25. Typ 10 min före utsatt tid ringer taxiföraren och säger att han är framme vid Varbergsvägen 31. Jag har huvudtaget inte nämnt Varbergsvägen 31 till den moldaviska man som tog emot beställningen. Däremot fick jag upprepa Textilgatan 1 tre - fyra gånger under beställningssamtalet. Jag fick alltså meddela rätt adress till den utländske taxiföraren troligen utan lokalkännedom om Skene vilket medförde att han fick extra svårt att leta sig rätt. hatten av för honom som hitta rätt trots att han lät ytterst förvirrad av er björntjänst. hur svårt ska det vara att skicka en körning till tTextilgatan 1 i Skene som jag upprepat 3-4 gånger i stället för en adress jag inte nämnde alls just då av den enkla anledningen att jag inte befinner mig där. Jag sätter inte ut frågetecken utan frågan är ytterst retorisk. Pinsamt värre Västtrafik.

Vad Västtrafik svarar

Inget svar jag har på rak arm just nu. De har troligen skickat ett vanligt brev (om de har svarat) och sagt att de är verkligen ledsna.
Såhär kan ett svar från Västtrafik se ut.

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar