2018-11-11

Exempel på ett svar på klagomål från Västtrafik

Logga med svart bakgrund och vit text "En färdtjänstresandes dagbok" tillsammans med schabloner i vitt  av en vit käpp och en taxi

Ett exempel på hur ett svar på ett klagomål ser ut. Man får dem antingen på vanligt brev och då utskrivet på Västtrafiks brevpapper eller som exemplet via e-post med texten direkt i meddelandet ackompanjerat med en PDF i fall man vill skriva ut. Breven utgår från samma brevmall och är nästan identiska från gång till gång. Därför blir det inte så intressant att länka svaren i sin helhet varje gång. Vad som ändras förutom underskriften om det är olika personer som svarar är de korta meningarna som berör orsak, åtgärd och summan de ersätter mig med. Därför tänker jag bara skriva in dessa från fall till fall när jag får svar på klagomål.

Hej Pierre,

Vi är ledsna för att vi inte kunde hålla den tid som vi hade lovat på din resa den 19 oktober 2018 och ber om ursäkt för detta.

Självklart ska du kunna lita på att du kommer i tid till jobbet när du reser med oss. Vi har återkopplat till aktuellt trafikföretag vilket är en del av vårt kvalitetsarbete.

Som en kompensation för det som inträffat kommer vi att ersätta dig med 100 kronor som vi hoppas att du får glädje av.

Vi använder oss av Swedbanks utbetalningssystem (SUS) vid kontanta utbetalningar. Via SUS och det personnummer du uppgivit i ditt ärende utbetalas pengarna till ditt bankkonto. Utbetalningen sker till det konto som är anmält på ditt personnummer hos Swedbank i deras utbetalningssystem, bankkontot behöver inte finnas hos Swedbank. Om du inte har anmält något konto får du en utbetalningsavi som kan lösas in på Swedbank/Sparbanks kontor eller i butiker som är anslutna till ClearOn eller Kassagirot.
Utbetalningsavi till minderårig kan lösas in av vårdnadshavare på valfri bank.

I SUS-registret finns idag drygt 5 miljoner svenskar registrerade. SUS används idag av flera stora myndigheter och kommuner.

För mer information om SUS,
https://www.swedbank.se/privat/kort-och-betalningar/betalningar/anmal-konto-till-swedbanks-kontoregister/index.htm

Vi är tacksamma för att du hörde av dig till oss så att vi kan undvika att liknande situationer uppstår igen.

Vänliga hälsningar

Liubov Topa

VÄSTTRAFIK AB
Kundtjänst


Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar