2013-07-14

Öppet brev till Strands

Igår vid 12-tiden blev vår grannes katt ihjälkörd av en svart bil märkt Strands. Vi bor på Aratorpsvägen, Hansagården (mittemot Tyglagret i Fritsla) och där är det 30 skyltat, vilket denna bilen enligt ögonvittnen var långt över. Har själv på balkong vittnat om hur den svarta Chryslern med silver dekaler samt en svart bil med Strands på reg.skylt ofta kör Aratorpsvägen för fort. Föraren av bilen stannade inte heller vid olyckan.

Angående händelsen vill jag framföra följande till fam. Strands i allmänhet och föraren som körde ihjäl min grannes katt utan ens stanna i synnerhet:

 1. Det finns anledningar till att det finns låga hastighetsgränser och om man inte har mognaden och förståelsen att följa dem kanske man skall hålla sig i passagerarsätet och inte bakom en ratt.
 2. Kan man inte visa mognad och ta ansvar för de olyckor man är inblandad i och stanna och se hur det gick kanske man ska hålla sig på passagerarsidan och inte bakom ratten.
Sedan hur smart är det egentligen att köpa dyra bilar förvandla dem till rullande reklampelare för sitt fordonskomponentföretag och sedan åka omkring och sälja företaget med sådana här beteenden? Tror ni på allvar att sådant ökar goodwill till företagsnamnet? Ge mig en rationell förklaring till Ert beteende snälla!

Själv går jag hellre, ja till och med kryper till Borås för att handla än att ekonomiskt stödja folk som kör som biltjuvar utanför min bostad och kör ihjäl katter utan stanna.

Kanske är du som läser även intresserad fler misslyckade varumärkesvård: Spectacular Studios tystar bildkritiker, Spectacular Studios censurering - Hur gick det?,Vem är Radiotjänsts kundstrateg?


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Share/Bookmark

8 kommentarer :

 1. Fruktansvärt respektlöst !! Inte bara för att genom vårdslöshet ha orsakat en individs död utan att reagera utan också mot kattens ägare. Tycker att du som gjorde detta ska gå dit o be om ursäkt och betala vad det kostar för att lämna katten till veterinär för att få den omhändertagen, kostar runt 1000 kr. FY skäms, kommer aldrig mer att handla på Strands.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Föraren som var en av företagets anställda har varit i kontakt med kattägaren och de har löst det sinsemellan. Föraren säger sig blivit drabbad av chock och därför inte stannat.

   Personligen tycker jag att hen borde kommit tillbaka till platsen och inte behövas ett öppet brev innan träder fram närmare två dygn efteråt. Men det är en annan femma.

   Radera
  2. Fick en chock! Vilken lögn av föraren från Strands.

   Radera
 2. Olyckligt nog har jag nu upptäckt baksidan med gogle+-kommentarsfunktionen i blogger nu när kommentarer strömmar in.

  ett av dem är att det bara går att kommentera med Googlekonto och ett annat att kommentarerna inte synns i mobilversionen av bloggen.

  Kopierar in tidigare kommentarer som citat och beklagar omständigheten.

  SvaraRadera
 3. STRANDS FORDONSKOMPONENTER AB skrev för en dag sedan:

  "Är du snäll och mailar christian@strands.se
  Jag sköter komunikationen i detta ärende och vill vidarebefodra svar till dig från de berörda parterna.

  Med vänlig hälsning,
  Christian Andreasson"

  SvaraRadera
 4. Prio Ler skrev för 15 timmar sedan:

  "Jag kan bara hålla med dig Pierre. Har sett dessa bilar och fler ifrån dem som kör som galningar. Dessutom förundras man över hur företaget ekonomi ligger till. Deras företagsbilar visar ju inget bra intryck minsann. Stå på dig gentemot dem för en ersättning för en katt är ju ovärderlig och föraren borde stå sitt kast och bli av med körkortet för denna vårdslösa körning! Tänker själv aldrig handla på Strands men det har jag inte gjort sedan jag har sett dessa sk företagsbilar. Google lite så förstår du vad de har för bilar egentligen!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att företagets ekonomi är god för företag som går bra för i Fritsla är bra för orten. Jag delar din syn att det ser mer nonchalant när dyra företagsbilar blåser omkring på vägarna och för mig ger det lite vibbar av patroner och svunna samhällsordningar i brukarsamhällen. Att somliga tror att det ska vara skillnad på folk och folk.

   Jag gillar fina bilar och Strands bilar tycker jag är smakfulla men som en man som ser max 40% av normala i bästa tänkbara förhållande hade jag hellre njutit av att se de glida omkring än rusa förbi.

   Och ja en katt är med ett liv, det är tragiskt med olyckor och det blir än mer tragiskt med olyckor där förare kör för fort eller är påverkade då det finns möjlighet att olyckan inte skulle ske om de skötte sig på vägarna.

   Radera
 5. Petra Eriksson skrev för 3 timmar sedan:

  "Ser ofta att deras bilar kör långt över hastighets begränsningarna och även vid ett tillfället att man ej stannat vid stopp plikten vid korsningen Aratorpsvägen/Förläggarvägen. Så jag instämmer att ett par körlektioner är nog på sin plats och även ett par teorilektioner då det verkar som man har tappat en del av trafikvett. Stå på dig Pierre och jag tycker Strands skall tänka till och be om ursäkt till kattens ägare ev stå för vissa omkostnader."

  SvaraRadera