2013-03-12

Vem är Radiotjänsts kundstrateg?

Bärbar dator med texten "Välkommen som ny kund! Tack för du valde Radiotjänst" på skärmen.
Det är en intressant frågeställning efter det att de beslutat att aktivt jaga upp dator-, surfplatte- och smarttelefonägare för att "informera" att de är numer ägare av en TV-mottagare och hälsas välkommen som kund.

Hälsas välkommen som kund? Den som är kundstrateg på Radiotjänst borde läsa om hur dålig idé det kan vara att använda provokation som medel. Det kanske rent av är så illa att de inte har en kundstrateg? Konstigt när de mer eller mindre frivilligt har hela landets befolkning som kunder i allmänhetens tjänst.

Att hälsa någon välkommen som aktivt valt bort tv-apparaten och har noll intresse i SVT-play kanske är ett litet lättsamt skämt från osäkra uppringare? Så fall borde Radiotjänst informera dessa att ironi och sarkasm räknas som den sämsta humorn och man måste vara väldigt skicklig för att lyckas med dem och därmed bör avstå från använda dessa.

Kanske är det en medveten strategi för att knipa jumboplatsen i förtroendelistan från Imigrationsverket? Eller är det så att en mullvad smygit sig in för att sabotera från insidan? Är kundstrategen mullvaden? Alla konspirationsteorier kring detta är kittlande, men tyvärr skulle nog en närmare granskning visa att det är som med de flesta fall bakom mindre lyckade statliga förehavanden, bristande kompetens.

Som myndighetsperson borde man tänka på hur man utrycker sig i sitt tjänsteutövande, speciellt när man har besked som påverkar andra människors frihet och ekonomi negativt. Sluta låssas att ni jobbar på Kanaldigital och att de personer ni informerar om dator-, surfplatte-, och smarttelefoninnehav har valt att bli er kund. Sluta att hälsa dem välkomna när ni talar om att ni anser att de är tvungna betala er. Skärp er för det är dem ni ringer och ironiserar om som betalar er lön!

Obs! Detta inlägg innehåller också spår av ironi, men eftersom jag till skillnad från Radiotjänst sparkar uppåt istället för slå nedåt, räknar jag med att komma undan lättare med det.

Kanske är du också intresserad att läsa: Skrivmaskin - Studentens nya val? och Radiotjänst äger inte Internet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar