2013-03-03

Mobilanpassa din Blogger

I höstas innan jag bytte till Blogger/Bloggspot skrev jag om hur man mobilanpassar sitt Wordpress. Nu när man bytt plattform och det är 2013, det år då fler mobila enheter förväntas finnas än antalet människor på jorden känns det som läge att återkomma.

Om man ser på mina besökare så är Android det tredje vanligaste operativsystemet och Safari mobile (som är den webbläsare som jag kan identifiera som mobil) är den fjärde mest frekventa. För att möta 2013 har jag därför valt att byta mitt tema till ett med responsiv design.

Responsivt, va då?

Tema! Det innebär att designen anpassar sig efter webbläsararfönstret och skärmstorleken och kan presentera innehållet bra oavsätt skärmen är 30 tum eller fyra.

Ok, det låter ju bra men jag har ju redan mobilmallen i mina inställningar och det räcker väl? Ja du kommer långt med den men inte ända fram. Den presenterar dock inte innehållet bra för de som surfar med datorplatta, som får se din blogg i "normal mallen" och därmed får skrolla och förstora en massa. Med ett responsivt tema får även de en presentation av din blogg som är anpassat för deras skärmstolek. Låter bra va?

Ok, jag vill med möta 2013 responsivt

Vad bra! Här kommer några förslag på teman du kan installera. Det bästa är att skapa en till blogg i ditt blogger-konto där du kan installera och testa temat samt anpassa det vid behov. Sedan kan du spara det och ladda upp på din riktiga blogg. Efter bytt tema till ett responsivt glöm inte att avmarkera alternativet att mobilanpassa bloggen i inställningarna. Ju fler kockar destå sämre soppa och din blogg är ju redan mobilanpassad.

Här är några länkar till webbplatser som samlat listor på responsiva bloggerteman:


För att kolla hur din blogg ser ut vid olika skärmstorlekar rekomenderar jag att använda nätverktyget ScreenFly.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar