2013-03-02

Skrivmaskin - studentens nya val?

Elektriskskrivmaskin från 90-talet
Källa: Wikipedia
Nu när Radiotjänst kommer kräva tv-avgift för datorer och surfplattor kan man undra om fattiga studenter kommer tvingas överge datorn som arbetsredskap till förmån för något utan möjlighet till internetuppkoppling - som skrivmaskin?

Att studera är ett  olönsamt arbete rent ekonomiskt och studenter under studietiden tangerar till fattigdom. De få tusenlappar man får ut i form av lån och bidrag ska räcka till tak överhuvudet, mat, kläder, resor, studielitteratur, internetavgifter och numer även till tv-avgift fast de flesta inte anser sig ha råd med tv.

Datorer som ägs och införskaffas är främst ett arbetsverktyg man använder för att skriva avhandlingar, inlämningsuppgifter och söka information. Företagare kan plombera utrustningen för Radiotjänst är införstådda att man jobbar på jobbet och därför har inget behov av att se SVT-play. Radiotjänst vad gör studenter då? Typiskt byråkrater att inte tänka allt för mycket. Tråkigt också att Eva Hamiltons löfte om att inte jaga datorägare verkar vara lika lite värt som Fredrik Reinfeldts "Vi ska inte jaga en ungdomsgeneration".

För övrigt instämmer jag i att Tv-avgift för surfplattor känns lika modernt som häxbränning.

Kanske gillar du också: Radiotjänst äger inte Internet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar