2013-03-01

Radiotjänst äger inte Internet

Klassisk analog testbild för tv-sändning
Kan du se bilden? Grattis din tv fungerar!
Från och med idag kan radiotjänstshandläggare kontakta dator- och datorplatteägare som inte har tv och kräva tv-licens. De har på något sätt kommit underfund med att alla dator- och datorplatteägare utan tv hänger alla på SVT-play på nätet och därmed åker snålskjuts utan betala. Så är det bara, för det är enligt dem själva det enda vettiga man kan använda dessa apparater till och dessutom är SVT så jävla bra att ingen kan motstå.

Men om du skulle råka vara avvikande så kan du bevisa det för Radiotjänst och kontakta din internetleverantör för att få dem att blocka dig från SVT-play och sedan får du skicka in intyg att så skett. Det kallas visst för plombering, vilket är en term från gamla tiden innebar att tv-handlaren monterade bort tv-mottagaren i din tv-apparat. Att termen fått en ny innebörd visar hur modernt och tidlöst svensk public service är.

Public service - Publikt och Service?

Visst är det allmänt men hur mycket service är det i service om den är påtvingad och att det är kunden/mottagaren ansvar att vidta åtgärder för att bli befriad från den? Som det utvecklas känns det mer som en sarkastisk ordtvistning för någon som gillar fascism. Vilket passar in i svenskt myndighetsutövande där ofta enkla lösningar för staten och dess myndigheter har prioritet över enskildas bästa. Det är lättare att säga dator är tv alla måste betala för SVT-play än att finna andra lösningar.

Svenska statens ordbok

Eftersom de styrande har svårt att anpassa verksamhet till den moderna digitala åldern tvingas de att försöka anpassa terrängen efter sin karta, och därför formar de om ord och ändrar om deras betydelse. Här är exempel på sådana ord och deras nya betydelse:
 • Signalspaning = Avlyssning av internettrafik
 • Nätverkskrets = Tv-mottagare

2000 kronor tack!

Om Radiotjänst kan ta betalt av alla som har möjlighet att besöka Internet har väl jag och alla andra med material på nätet samma rätt? Därför måste ni betala mig 2000 kr per år eller plombera era datorer, datorplattor eller smartphones och mejla mig ett intyg om detta. Hör gärna av dig med likvärdiga krav om du exempelvis har en blogg, hemsida eller youtube-kanal. Vi alla äger Internet låt oss straffbeskatta varandra!

Mer att läsa: Dubbel tv-licens för egenföretagare, Roliga prylar har tagit fram en plomberingsmaskin, Bara företag kan slippa undan tv-avgift  för datorer, Radiotjänst "för dialog" med datorägarna, När Radiotjänst ringer, Parasiterna på Radiotjänst.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Share/Bookmark

3 kommentarer :

 1. FRA vad bra.Om staten vet att jag har fel åsikter och attityd så kan de skicka mig på korrigeringsanstalt så jag lär mig vad som är rätt och fel.Om jag vägrar ta del av statliga propaganda institutet så kan få en ny korrigering.Denna gång blir det hårdare.Nu kopplar de elektroder till min hjärna och tvingar mig att titta på tv 16 timmar per dygn.När jag börjar kräkas av 20:e reprisen av Allsång på Skansen så får jag en kraftig el schock.Jag vaknar upp ochdöm av min förvåning så står där en MAC DONALDS frukost på en bricka.Jag säger jag äter inte skiten.Mac dynga har sponsrat vår verksamhet du har attitydproblem.Behandlingen fortsätter med en stor dos lyckopiller nu när de visar på spåret.Efter ett par månader får jag åka hem.Nu står där en jättestor TV,en jättestor soffa, och ett par dm högt bord.Det har vi dragit på din lön.Nu har du en överförmyndare som kollar att du sköter dig.kylen,frysen och skafferiet är fylld med junkfood.Kommunen kommer 3 gånger om dagen och ser till att jag tittar på TV ,äter min junkfood,och får mina lyckopiller.Dator får jag inte ha för att jag skriver kontroversiella och provocerande inlägg på sajter.Nu har det gått några år och jag väger 150 kg,hjärnan går på tomgång av all junkfood,lyckopiller, och tv.Är jag lycklig knappast.Jag känner mig som en grönsak och kommer knappast utanför dörren.Jag vet bara att jag var en kritiskt tänkande människa,en sk datanörd,utan övervikt,en som cyklade,uppskattade,naturen,åt relativt sunt, och hade ett värdigt liv.

  SvaraRadera
 2. Tydligen hjälper det inte om man blockerar. Bara innehav av dator och internet räcker. Jävla fascistfasoner, tycker jag..

  http://www.radiotjanst.se/sv/Avgiften/Lagar-och-regler/Bahnhof-och-TV-stopper/

  "....Det har ingen betydelse att man inte kan ta del av programsändningarna t.ex. på grund av att man har en trasig antenn eller att TV-apparaten, videon, datorn, boxen m.m. är trasig och att man därmed inte kan använda sin TV mm. Så länge man har den avgiftspliktiga apparaten i sitt hem föreligger en avgiftsskyldighet. "

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig men personligen måste jag finna en annan benämning på tilltaget då jag försöker undvika ordet facism som skälsord då Europa står inför en våg av äkta fascism. Överstatligt byrokratiskit kanske?

   Rätt irononiskt att man är tvungen att betala för skiten vare sig man vill eller inte och de kan inte ens fixa rättigheter för vinter OS.

   Radera