2018-11-01

Färdtjänst är inte taxi - Del 1

Logga med svart bakgrund med vit text En färdtjänstresandes dagbok och med schablonbilder i vitt av en vit käpp och en taxi

"Färdtjänst är kollektivtrafik och inte taxi"
Detta är Västtrafiks mantra som favoritsvar på kritik som även kommunen till viss del lärt sig använda. Ingen säger emot utan snarare tvärtom, jag håller med. Vad som stör mig mest av allt med att allt som oftast få detta slängt i ansiktet i olika sammanhang, är att det ger den anklagande undertonen att vi färdtjänstresenärer är ett gäng prinsessor på ärten som bara gnäller för det minsta. Så är det inte!

Vilka andra kollektivresande kan stå utan busskur och vänta ut en upp till 60 minuter eller mer försenat fordon minst två till tre gånger i månaden utan skydd för vädrets makter? Vem, Västtrafik, vem? Vilka andra kollektivresenärer åker regelbundet med fordonsförare som inte kan framföra sitt fordon trafiksäkert utan kör som körskoleelever på rymmen från trafikskolan? Kör vänstertrafik, svänger in på gångbanor, kör utför trappor, kör allmänt rally, kör ut utan stanna vid stopplikt för att nämna några exempel... Vilka, Västtrafik, vilka?

Så Västtrafik nu när vi är överens att färdtjänst är kollektivtrafik ge mig en busskur utanför grindarna till mitt jobb där jag allt för ofta stått utelåst efter stängningsdag i vintermörker, kyla, blåst, regn och rusk och väntat både 30,  40, 50, 60 och 60+ minuter på försenat fordon.

Så Västtrafik när vi är överens att färdtjänst är kollektivtrafik ge oss förare som kan köra som om de faktiskt har ett körkort med rätt behörighet och YKB-utbildning.

Läs även: Önskar Busskur av Västtrafik; Färdtjänst är inte taxi - Del 2

Bildmontage med bild på stängda grindar vid mitt jobb i oktobermörkret och en bild på busskur.


Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar