2018-10-30

Höstens kaos förutspådd redan i våras


Till sommaren 2017 skrev Västtrafik och kommunen om avtalen men vissa avtal med taxibolagen löpte längre så alla problemen skulle lösas sommaren 2018 när nya upphandlingar skulle ske. Jag väntade in detta fantastiska skeende med spänning. Äntligen efter tre års helvete med oseriösa taxibolag som satte oss i klistret skulle vara tillsände! Det lovade både kommunen och Västtrafik och mot bättre vetande trodde jag på detta. Jag trodde det verkligen skulle ske till den grad att jag valde avstå att snacka färdtjänst på det enda event man kunnat snacka med politiker, kommunens tillgänglighetsdag i slutet av maj. Vad var vitsen liksom? Vi var ju så nära där allt skulle upphandlas med det fina superavtalet och vi färdtjänstresenärer skulle få ett bra åkande på riktigt.

Sedan ett tag efter detta började de bolag som fungerat men förlorat upphandlingen tacka för sig och samtidigt berättade de att ett bolag som inte hade fordon men planerade att köpa in bilar för ett lån de inte vid tidpunkten hade fått skulle bli dominerande bolaget med drygt 100 fordon, och att de varnade att hösten skulle bli kaos. Det var de säkra på. Detta skapade oro hela sommaren. Hur ska detta bli efter min semester är slut och man ska tillbaka till jobbet tänkte man.

Hösten kom och kaoset kom. Taxi Kronan Grupp AB med systerbolag med drygt hundra fordon började dyka upp i media med stort missnöje. Kan det ha varit dessa de andra bolagen varande för? I oktober brast bubblan då bolaget blivit av med delar av avtalet och vägrade sedan göra några körningar alls och skapade stor fordonsbrist i länet. Medan Västtrafik och Taxi Kronan som gått med på Västtrafiks superduper frälsningsavtal som skulle skapa ett problemfritt åkande för färdtjänstresande bråkade om avtalen försökte resterande bolag täcka upp så gott de kunde. Tillslut begär sig det oserösa gold digger taxiföretaget sig själv i konkurs.

Denna soppa som jag inte beställt och Västtrafik och kommunen lovat att den inte skulle finnas på menyn från sommaren 2018 och framåt har jag käkat ganska mycket av under hösten, speciellt under oktober.

Skärmdump med två betyg och kommentarer på Kronan Taxi. bägge betygen är en stjärna

Bilden visar det omdöme Taxi Kronan hann jobba upp på Hitta.se under den korta tid de han köra.Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar