2018-10-21

Färdtjänsten som politikerna struntar i

logga med svart bakgrund med texten "En färdtjänstresandes dagbok" och med schabloner av en vi käpp och en vit taxi

Skärmdump av Facebook-inlägg från V som delvis berörde kollektivtrafik
Som jag skrivit innan och troligen kommer skriva om igen flertalet gånger framöver tar de ansvariga politikerna inget ansvar utan duckar för kritiken och inte ens besvarar den. Som jag sagt så tar kommunens politiker debatten en gång om året då de anordnar en tillgänglighetsdag och avslutar denna med en öppen paneldebatt. Resten av året är detta med färdtjänst en ickefråga för dem som de inte ens bemödar sig att fortsätta medborgardialogen om. Detta trots att Handikapporganisationernas Samarbetsorgan (HSO) på lokalnivå är med och driver frågan genom bland annat samla in klagomål från oss resenärer och presentera dessa fortlöpande för politikerna. För politikerna och Västtrafik blir detta troligen en liten storm i ett vattenglas, en liten fluga att vifta bort då vi är för få. Annat var det när sopptömningen inte funkade i kommunen för flertalet abonnenter. Då tog det hus i helvete  och kommunen vart tvungen att agera genom att säga upp avtal...

Skärmdump på hela texten jag skrev som fråga till V
Som människa, funktionsnedsatt eller ej, hade jag dock önskat att jag var mer värd att engagera sig i än soppor, men tydligen inte. Inte ens i brinnande valslutspurt är man något värd fast man har en röstsedel. Vänsterpartiet i Marks kommun öppnade upp på sin Facebooksida med ett inlägg som bland annat nämnde kollektivtrafik så jag frågade om deras syn och planer för den dåliga färdtjänsten som är de mest sårbaraste sätt att resa i kollektivtrafiken. Inte ens hos det parti som mest profilerar för jämlikhet, rättvisa och solidaritet bemödade sig svara. Hade jag haft mer ork i det läget hade jag skrivit samma sak till de övriga men som sagt när de längst till vänster inte bryr sig då förstår man hur lite man är värd.

Bilderna är skärmdumpar från Facebook där första bilden är Vänsterpartiets inlägg och andra bilden på min kommentar till inlägget i sin helhet. Båda bilderna kan förstoras genom att klicka på dem.

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar