2018-11-18

Vad som hände efter tidningsartikeln

Logga med svart bakgrund med vit text "En färdtjänstresandes dagbok" tillsammans med schablon av en vit käpp och en vit taxi

En uppföljning av vad som hänt sedan jag var med i Borås tidning med artikeln "Synskadade Pierre - Det är ovissheten som är värst" som publicerades den 28 oktober. Detta inlägg hade också kunnat heta följande:

En VIP-kunds uppgång och fall

Redan några dagar innan jag skulle träffa Malin på Borås tidning på Café Skrädderiet i Kinna fredagen den 26 oktober hade en anhörig till mig träffat rätt genom att ha kommit i kontakt med en kommunaltjänsteman som var ansvarig för kommunens upphandlingar. Hen hade nog efter det varit i kontakt med Västtrafik som troligen som åtgärd utifrån kritiken uppgraderat mig till VIP-kund. Första gången jag fick själv höra benämningen "VIP-kund" och "VIP-resa" var just denna fredag. Det var bestämt sedan innan att jag skulle vara tvungen att åka färdtjänst till mötet men att jag skulle få privatskjuts hem ifrån Kinna för att få en minskad risk för färdtjänststrul med 50%.

Färdtjänstresan till mötet bokades dagen innan och beställdes till klockan 11:00, så jag hade nästan en timmes buffert utifall förseningar och annat strul med färdtjänstresan skulle uppstå. Prick klockan 11:00 dyker en IZIGO-taxi upp och hämtar mig och är lite butter över att centralen i Moldavien ringt och beodrat honom att skjuta på sin rast för de hade en viktig VIP-resa. Det stod även VIP-kund och VIP-resa på körordern något som han tog upp. Jag var själv överraskad och och kunde inte motivera direkt varför jag var så VIP-igt i mitt privata resande kontra andra. Tvärtom är jag en enkel man som inte ser mig förmer än andra och önskar mig schysta resor för inte bara för egen del utan för alla. Alla berättigade ska åka tryggt och säkert utan att bli uppdelade i ett A-lag och ett B-lag. Kan man inte uppnå detta tillhör jag gärna B-laget och bedriver denna kampen så länge det krävs.

Sedan flöt det på så här en och en halv vecka där taxin var i tid, Västtrafik (Moldavien) ringde förarna innan för att försäkra att de var i tid och VIP-statusen på körorderna stod kvar. Det enda minimala var väl att Moldavien inte verkade ha helt koll ändå. De kunde ringa och fråga taxiföraren om de hämtat upp mig innan de skickat ut körningen till bilen eller ringa och höra om jag var upphämtad när jag var hämtad på utsatt tid och bara hade hundratal meter kvar till mitt hem. Fast på hela taget fick jag känna på hur arbetsresor och färdtjänst borde fungera, men som Guns 'N Roses sjunger - Nothing last for ever:

VIP-kunden som försvann

Som sagt det ljuva färdtjänstlivet varade bara en och en halv vecka sedan var allt som vanligt igen:

Samtidigt har de förare jag åkt med bekräftat att det inte längre står någonting om VIP på mig. Min fundering är om jag får denna nivå på service och det ändå inte funkade i längden, hur har alla andra som inte har varit eller är VIP det? Kan ju logiskt sett inte vara bättre...Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar