2018-11-17

Veckan när det blev ett veckoarbete att fixa arbetsresa

Logga med svart bakgrund och vit text En färdtjänstresandes dagbok tilsammans med schablon av en vit käpp och en vit taxi

Här är historien om hur jag fått lägga massa tid under nästan en vecka för att få arbetsresor som funkar. Vanligtvis räcker det att ringa några minuter på söndagen och få hyfsade resetider. Dock var inte så fallet när jag ringde Moldavien (Samres ABs lågpriscentral) söndagen den 11 november. Läs historien om Västtrafiks hittills största lågvattenmärke här.

Arbetsveckan Gud glömde

Inte nog att det är svårt och krävande att ta sig igenom en arbetsvecka enbart beroende på sina fysiska begränsningar utan denna vecka skulle man även vara tvungen att tjafsa med Västtrafik för att få en rimlig tid till hemresa på fredagen. Jag beställde resorna som sagt på söndagen innan och de hade om de hade velat haft fyra heldagar på sig att redan från början hörsammat mig och bett att få återkomma med en tid som inte innebar en väntan utestängd och oskyddad i 65 minuter. Långa väntstunder uppstår på förseningar i vanliga fall och jag har redan önskat en busskur av Västtrafik och även hunnit fråga vart den tagit vägen via Youtube.

Istället blev det jag på raster och kvällar som fick arbeta, tillsammans en anhörig som hade tid att ringa runt när jag var på jobbet oförmögen till att sitta i privata samtal som fick lägga massa tid på att bråka med Västtrafik mellan söndagseftermiddagen och torsdagsförmiddagen, för att slippa åka hem 19:10 när man slutar 8:05 efter en 9 timmars arbetsdag. Min anhörige kom inte fram när hen ringde Västtrafik (kontoret i Skövde?) Då det bara gick fram få signaler och sedan tutade upptaget, så mesta tiden gick åt att prata med kommunens tjänstemän och någon politiker. Vid ett tillfälle svarade det på Västtrafik och anhörig fick prata med en Tommy som tyckte det är helt normalt att vänta. På torsdagsförmiddag fick den anhörige tag på en annan person på Västtrafik som inte alls höll med Tommy och var förfärad över situationen och på ett ögonblick fann en taxibil 18:15 på fredagen (samma tid jag önskat vid min beställning när jag fick tidigast 19:10). Då hade jag själv skrivit ett klagomål redan på söndagen som ingen har besvarat, samt skapat ett Facebook-evenemang och delat på Västtrafiks Facebooksida. Evenemanget delades även på Facebooksidorna för politiska företrädare och partier i kommunen med ett ganska lamt mottagande. Detta ger mig intrycket att det finns långt mer än en "Västtrafik-Tommy" inblandade i detta.

Taxin som 2 personer bråkat om i nästan fem dagar som när väl fann en vettig person, Liubov Topa, och tog då nästan ingen tid alls att omboka till 18:15 kom och hämtade mig 18:18 och var en lokal taxibil. Varför gick inte detta att ordna vid  beställningen på söndagen den elfte? Varför svarade ingen på mitt klagomål inskickat söndagen den elfte?

Nedan finns en bild (som går att förstora om man klickar på den) med Västtrafiks svar på mitt delade evenemang "Sympatistå utomhus med mig", vilket endast fick ett svepande svar från en kvinnlig "Västtrafik-Tommy", som lovade lämna vidare men ingen hörde av sig då heller, precis som på mitt inlämnade klagomål från söndagen. Med undantag Liubov, otroligt, verkligen otroligt svagt Västtrafik! Är heller inte övertygat imponerad över de svar och reaktioner jag fick av politikerna över messenger heller.

Skärmdump med svar att Västtrafik beklagar att det inte går att åka på lämplig tid


Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar