2012-07-29

Funderat över varför samhället blivit så här?

Har du någon gång funderat över varför samhället ser ut som det gör efter två mandatperioder av alliansstyre? Så fall behöver du inte undra mer! Investera drygt femton minuter av din tid genom kolla dessa två klipp med nationalekonomen och Moderaternas husgud Marian Radetzky från 1997. Allt från ökade klyftor med utslagning av de svaga, nedmontering av facket och socialförsäkringar förklaras på ett kusligt och cyniskt sätt.

Del ett:
Del två:
Kanske är du även intresserad av följande inlägg Mössan i handen-samhället 2.0, Alliansen avskaffade inte bidragssverige - bara ändrade det och Ekonomisk trygghet på "elefantkyrkogården". Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Share/Bookmark

1 kommentar :

  1. Jag har svårt att acceptera att debattklimatet i Sverige är sådant att Marian Radetzki eller t.ex Sverigedemokrater inte kan diskuteras utan att fördömas. Gränserna för vilka åsikter som anses vara acceptabla i den offentliga debatten sätts väldigt snävt.

    I mina ögon blir hela samhällsdebatten hycklande, som ett resultat. Och det är i sig djupt anti-demokratiskt.

    Ytterligare en olycklig konsekvens är att exempelvis Radetzkis åsikter inte analyserades seriöst. Och då blir en naturlig konsekvens att en stor del av de borgerliga väljarna förvånas över riksdagsmajoritetens förda politik. ...och, för den delen, att en stor del av de socialdemokratiska väljarna inte kunde förstå den röd-gröna riksdagsmajoritetens politik 1998-2006.

    SvaraRadera