2012-07-12

Regeringen säljer ut Sverige

Utsålt Sverige
Den moderatledda regeringen hatar allt som är offentligt ägt och ska därför privatisera allt till vilket pris som helst och i en takt som får Aftonbladet att jämföra det med Ryssland under Jeltsins tid.

Först var det apoteken som såldes ut vilket resulterar i att områden med låg lönsamhet riskerar bli utan apotek. Nu är det delar av AB Svensk Bilprovning som säljs förmånligt till ett utländskt bolag som gillar skatteparadiset Cypern. Det är två holdingbolag som är delägare av köparen, Opus Group, var av ena är AB Kommandoran. Vi får hoppas att det är bara namnet som är gemensamt med en viss karaktär i Emil i Lönneberga. Det är nämligen så att köparen inte hade råd att betala utan fick låna av säljaren och därför vore det tråkigt för skattebetalarna om företaget går omkull innan lånen är återbetalda.
Återbetalningsplanen tillsammans med andra uppgifter om affären är hemligstämplat så att väljare inte ska se mer rött än tänka blått. Alliansen har ju sagt sig vilja vinna nästa val med så gäller förutom trixa med siffror att mörka.

Appropå rött så har Röda berget en intressant fråga gällande affären: "När säljer Moderaterna en domstol"? Frågan är rätt intressant med tanke på att bilprovningen är ett bolag som har rätt till myndighetsutövning. Själv skulle jag vilja köpa Försäkringskassan, mest för att lägga ner den. Den som istället vill ha en egen tunnelbana kan kontakta Moderaterna.

Jag har en känsla av att det hela kommer att sluta med nått i stilen när Moderaterna i Stockholm sålde ut kommunens gallerior till ett brittiskt företag.

Tillägg: Glömde historien om när Moderaterna i Stockholm sålde en vårdcentral till vrakpris och sedan skickade ägaren tiggarbrev om att betala mer när denne senare sålde den till marknadspris.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar