2010-12-29

Veckans konspiration - Carl Bildt hackad!


Utrikesministern Carl Bildt är även för vissa känd bloggare då han i flera år bloggat om utrikespolitik på sin blogg hostad av Wordpress.com. Senaste tiden började mystiska saker hända på hans blogg, plötsligt började någon annan förse bloggen  med opassande reklam om bland annat skaffa ryska fruar i Googles namn. Bildt drog slutsatsen att han var hackad av någon som ville åt honom och slog på stora djungeltrumman. Det var inte bara Expressen som lyssnade på alarmet utan även Peter Sunde som snabbt letade fram användareavtalet för Wordpress.com. Där det stod att de har friheten att under vissa perioder visa reklam på användarens blogg om dessa inte betalar in en årsavgift för hostingen. Tyvärr är nu expressenartikeln uppdaterad och inte längre lika anklagande och alarmistisk.

Svaret på annonserna verkade där med funnet. Men nu verkar det som om dessa hemska fru-annonser inte bara följer Carl Bildt på sin egen blogg, de dyker upp där man pratar om honom med som på Knuff.se. De är också undertecknade som googleannonser. Är Google ute efter utrikesministern? I så fall varför? "Google is your friend" har de ju själva sagt när de lanserade tjänster som analytics och andra verktyg för webbansvariga.

Nu blir jag osäker... kan man lita på amerikanska bolag? Jag blir tveksam nu... shit! Jag som precis skulle köpa aktier i amerikanskvapenindustri nu när hade läst att Norge skulle få betala dyrt för sina amerikansktillverkade stridsplan och bli nyrik för att passa in i målbilden för svenskfördelningspolitik. Kanske borde Carl Bildt med avstått en sådan inblandning?

Tillägg:

Hittade en annan artikel som är mer roligt alarmistisk än den ändrade på Expressen. Denna artikel finns hos Aftonbladet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar