2010-12-15

Sverige terroristens tacksamaste mål?

Ja, den frågan kan man ställa sig nu när politiker vill införa total massavlyssning efter bombdådet 11 december. Malena Rembe som gjort statlig utredning om "Våldsbejakande islamistisk extremism i Sverige" definierar den påföljande sätt:
Definitionen av islamistisk extremism är sådan säkerhetshotade verskamhet som mot med islamistiska argument och syftar till att med våld eller hot om våld förändra ett samhälle i odemokratisk riktning
Så vad händer? Jo, en man skickar mail till media och polis som med muslimska argument undertrycker hot om våld och åker till Stockholm och eldar upp sin nyinköpta bil och tar livet av sig. Och vad gör svenska politiker? Jo, vill införa total massövervakning. Världens mest misslyckade terrorist var väl inte så misslyckad då?

Kollar snabbt på Wikipedia och ser att RAF (känd som Baader-Minehof-ligan) listas för ca. 30 attacker, ETA under verksamhetsåren dödade ca. 800 personer, IRA behövde 40 år av verksamhet. Många Europeiska länder verkar vara mer hårdknäckta nötter än glaskäken Sverige som lägger sig i matchen efter ett luftslag. Därför kan man inte låta bli att tänka på om inte terrorister ser oss som tacksamt offer.

Varför är vi sånna? Mycket verkar bero på att större delen av politiken i landet består av partier som är populistiska dagsländor utan ideologier och längre visioner. Värst verkar sossarna vara som innan valet går ut med att göra om FRA-lagen till en mildare variant än den borgliga och nu säger upp samarbetet med de övriga rödgröna och tycker nu att FRA-lagen är bra som den är och vill samarbeta med regeringen. Än mer konstigt ironiskt blir det när finner den självetikettrad kommunisten tillika vänsterpartiledaren  Lars Ohly som var senast av de rödgröna till att sluta upp till överenskommelsen att riva upp FRA-lagen verkar vara den som säger mest stopp till all övervakning.

Till Socialdemokraterna vill jag avsluta med följande - ni erkände efter valet att ni har problem men ert problem stavas inte enbart Mona Sahlin.

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar