2019-02-24

Klagomål 2019-02-23

Logga med svart bakgrund och vit text En färdtjänstresandes dagbok tillsammans med schablon i vitt av en vit käpp och en taxi.

Västtrafik kör nästan en Dressman, men i stället för tag tre betala för två får man två problem till priset av en resa. Dels skickas första beställningen till fel adress, när den sedan ombokas till rätt adress kommer det en Boråsbil vars förare hittar inte alls utanför Borås. Angående bokningen är det andra gången på drygt ett halvår Västtrafiken skickar bilen till Horred när jag beställer den till Kinna.

Vad jag har skrivit till Västtrafik

Hej Pierre Eriksson med personnummer XXXXXX-XXXX här. I dag har jag varit i Kinna på shoppingtur (Ni behöver inte vara rädd att ni förstört min lyckligaste shoppingtur, det var inför en begravning på tisdag…)

När jag sedan beställde färdtjänst från Kinna för att åka hem beställde jag den från Stationsgatan 1 i Kinna och även uppgav att det var vid Hemköp. Man vill ju inte att det ska sluta som i somras att bilen istället skickas till Horred på en adress som heter liknande…. Nu har jag vart fall uppgett både Stationsgatan1, Kinna och Hemköp, Vad kan nu gå fel? Svar allt då man har med Samres AB att göra.Klockan blev runt ett och Moldavien ringde och meddelade att taxin var framme och undrade vart jag var. Utanför Hemköp sa jag samtidigt jag poängterade att jag inte såg någon och att föraren måste söka upp mig. Jag skulle vänta i telefonen medan hon ringer föraren men samtalet bryts medan jag ligger på parkerat samtal. Jag väntar en bra stund men ingen dyker upp eller ringer tillbaka så jag ringer förseningslinjen. Får då veta att bilen är på Stationsvägen 1 i Horred och de kan skicka en ny bil 13:55 alltså en timme efter jag skulle ha åkt från början.

Några snabba frågor känns som på plats:

Hur många bokstäver är lika i ortsnamnet Kinna och Horred?

Ligger Kinna och Horred nära varandra i uttal? Inte speciell även för en ickesvensk. De Jag testat med har vart fall försökt ljuda dessa olika och jag uttalar dem rakt inte samma (inte för att jag brukar nämna Horred när jag bokar resor från Kinna).

Gatan och vägen är också något som stavas och låter lika?

Hur många Hemköp finns det i Horred? (sökning på hemkop.se under våra butiker gav noll i träff.)

Jag vet inte, jag jobbar också som telefonist men till skillnad från dem i Moldavien har jag ingen universitetsutbildning. Har dock läst svenska rätt mycket med. Själv har jag aldrig lyckats koppla en kund som säger tillexempel att de vill till butiken i Skene och kläder-/profilavdelningen till Boråsbutiken och reservdelar. Aldrig någonsin på 4 år! Samres AB har lyckats skicka taxi två gånger till Horred när jag beställer Kinna på lite mer än ett halvår (i gång mitten eller slutet på juli och en gång till i dag). Visst mitt företag har ”bara” 130-150 anställda och 5 butiker och jag har nog därför en lägre volym samtal men ändå!!?

Historien slutar dock inte här. När väl den nya taxin kom var det en bil från Sverige Taxi Borås. Säg no more… Föraren hittade som vanligt ingenstans alls utanför Borås. Ska köra till Örby men kör mot Fritsla. Blir rättad av en äldre flicka och en dam. Kör mot Örby men är på väg mot Skene vid nästa korsning. Stannar halvvägs mot Örby då han kommer på att han faktiskt har GPS. Kör lika illa med GPS-navigering och de kvinnliga passagerarna får guida. Tjej kliver av i Örby och äldre dam guidar rätt till Fritsla. Jag påpekar under resan att det är hans jobb att hitta och tänk om vi alla i bilen varit blinda, dementa och gravt utvecklingsstörd. Han viftade bort detta med att han vet och nämner kört sjukresor och de funkar lika… eller nått. Inte helt klar med vad han försökte förmedla mer än att jag förstår att det är lika synd om sjukresenärer som mig.

Vad Västtrafik svarar

"Vi ber om ursäkt att vi har gjort en felbokning av din resa. Vi är uppriktigt ledsna för de problem vi orsakat dig och har vidtagit så det inte skall inträffa igen.

Vid avlyssning av samtalet och granskning av bokningsloggar kan vi tydligt få fram att kommunikatören bokar från fel adress. Du var mycket tydlig med varifrån du vill åka men på grund av ett slarvfel väljer kommunikatören en snarlik adress i fel ort. Det är en enkel knapptryckning och bristande kontroll av adressen som orsakar problemet.
Kommunikatören har vart i samtal med ansvarig och lovar att det inte skall ske igen.

Som en kompensation för det som inträffat kommer vi att ersätta dig med 300 kronor som vi hoppas att du för glädje av."

Här är ett exempel på hur ett standard svar ser ut från Västtrafik.
Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar