2019-02-24

Klagomål 2019-02-21

Logga med svart bakgrund med vit text En färdtjänstresandes dagbok tillsammans med vit schablon på en vit käpp och en taxi.

Söndagen innan dagen för min arbetsresa bokade jag den. Tydligen har någon bokat av min resa utan meddela mig så jag höll inte på och ta mig till jobbet.

Vad jag har skrivit till Västtrafik

Hej!

Pierre Eriksson med personnummer XXXXXX–XXXX här. Runt 15-tiden i söndags (17/2) beställde jag arbetsresor för denna arbetsvecka (måndag till fredag) och bilen har kommit i tid alla gånger utom i går, torsdagen den 21 feb. Jag stod ute i regnet och väntade men ingen kom så jag ringde förseningslinjen och fick till svars att det inte fanns någon beställning. Ändå hade jag fått tiden 7:10 när jag bokade i söndags vilket jag även antecknade på papper samma stund tiden meddelades i telefonen. Vad har hänt med min beställning? Jag fick åka svarttaxi till jobbet, eller ska vi kalla det mammataxi för att det låter bättre?

Vad Västtrafik svarar

De är ledsna att de gjort en felbokning och kompenserar detta med 200 kr.
Här är ett exempel på hur ett svar från Västtrafik i sin helhet kan se ut.

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar