2019-02-03

Klagomål 2019-01-25

Logga på svart bakgrund med vit text "En färdtjänstresandes dagbok" tillsammans med schablon på en vit käpp och en vit taxi

Ännu en förare som tycker att det är den icke körkortsberättigade synskadade passageraren som ska ansvara för att fordonet hamnar där det ska.

Vad jag har skrivit till Västtrafik

Hej, Pierre Eriksson här med personnummer XXXXXX-XXXX här gällande min arbetsresa hem (bokad till 17:15) för fredagen den 25 januari. Åter igen har ni lyckats att skicka en förare som inte klarar navigation till en synskadad man. Denna gången värre än vanligt. Får samtal från föraren som efter vad jag förstod uppenbarligen stod på baksidan av affären och hade jättesvårt att fatta att framsidan med butiksentrén låg på andra sidan byggnaden. Lika svårt på avlämningsplatsen vid mitt hem. Stannar mitt i vägen och börjar undra en massa. Bland annat är han djupt bekymrad att det bara var balkonger mot vägen. Jag förklarade att dörrarna till lägenheterna ligger mot innergården och han får köra in på infarten närmast järnvägen. Detta gick heller inte hem utan han satt lika förvånat och tuggade som en dator som hängt sig. Det slutade med att jag klev ut vid trottoaren mellan hus nummer sju och nio och gick hem från andra hållet på vårt område. Himla tur att man bott minst 15 år på området och hittar. Hur hade det funkat om jag (eller ännu värre någon som inte ens har ledsyn som jag) bokat ett helt okänt resmål tro?

Vad Västtrafik svarar

Inget svar än.
Såhär brukar ett svar i helhet se ut från Västtrafik.

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar