2019-02-24

Klagomål 2019-02-13

Logga med svart bakgrund och vit text En färdtjänstresandes dagbok med en vit schablon av en vit käpp och en vit taxi.

Ännu mer navigationsproblem och allmän urusel förståelse vad en synskada innebär.

Vad jag har skrivit till Västtrafik

Hej, Pierre Eriksson här med personnummer XXXXXX-XXXX. Har ett klagomål gällande min färdtjänstresa från Textilgatan 1 i Skene från i onsdagskväll (13/2). Jag är synskadad och ni tillåter gång på gång att vissa bolag skickar förare som knappast kan ha gått era obligatoriska utbildningar/information om funktionsnedsättningar där de får se olika filmer. Hade vederbörande varit en lämplig och utbildad och lämpad färdtjänstförare hade inget av följande inträffat:

1. Stannar ca 10 meter ifrån mig och ropar från bilen "ska du åka med?".

2. Mitt ute på riksväg 41 frågar random om han ska svänga in här. Svårt för mig att avgöra så hänvisar bara att det ska stå Fritsla på skyltar.

3. Väl inne i Fritsla ska jag försöka hjälpa till och förekomma händelserna med att säga till att jag bor i allra första huset till höger efter järnvägen. Detta görs när jag känner att bilen kör över järnvägsspåret men bilen saktar inte in utan stannar längre upp på gatan. Får upprepade gånger frågan om vilket hus trots att jag stunden innan sagt att jag bor huset närmast järnvägen.

Detta upprepas för mig nästintill på veckobasis och ett av standardsvaren man kan få är att föraren är ny och hans bolag ska tala med föraren. Är inte meningen att de ska kunna hantera vanliga situationer innan de får köra? Är jag någon utbildningsperson som ska värdera nya förare och sedan skriva synpunkter till er så att ni/taxibolaget kan skräddarsy en utbildning till vederbörande förare? Är de hundra kronor ni (i bland) betalar ut egentligen min löneutbetalning? Om ni återgår till de 300-500 kronorna som ni körde med förr samt skickar ett anställningsavtal så lovar jag att jag ska vara ännu mer tydlig än detta i mina kommande skräddarsydda underlag till utbildningssamtal för enskilda förare.

Vad Västtrafik svarar

"Hej Pierre,

Vi beklagara tt det vart bekymmer på din resa den 13 februari 2019.

Det framgick inte av bokningen att resenären haren synskada eller behöver assistans. Noteringen som skall följa med automatiskt då vi bokar dina resor har fallit bort, våra misstankar är att kommunikatören har av misstag raderat noteringen vid inbokning. Vi har tagit detta vidare till utbildningsansvarig som då ska samtala med kommunikatören i syfte att kvallitetsäkra framtida bokningar.Vi har också fått svar från ansvarigt trafikföretag som körde dig. De har efter samtal med föraren svarat att föraren ville absolut inte lämna på fel adress, så därför kommunicerar han med kunden. Han ber om ursäkt om det uppfattades oprofessionellt.Är det något mer du undrar över eller några mer uppgifter vi kan hjälpa dig med så tveka inte att höra av dig till oss på Kundservice igen.

Vänliga hälsningar."

Här finns ett exempel på hur ett skrivet svar från Västtrafik brukar se ut i helhet.

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar