2012-12-06

Comhem gör rätt för er!

Comhem (med flera) börja göra rätt för er och betala skatt stället för köra med trollande och trixande med räntesnurror och annat. Ni går ju inte direkt i konkurs genom att betala del av vinsten till staten, för enligt DN är ni ju ett av landets mest välmående företag.

Ni vet, liksom ett företag medför det vissa omkostnader att driva en stat och för att kunna både leva verka i ett land krävs det lite intäkter för staten, annars finns det inget att verka i (prova sälja bredband och öppna kontor hos någon indianstam i Amazonas och se).

Liksom alla som lever här behöver era anställda i Sverige (som Judit och Judit) välfärd och dessa betalar sin del av kakan med skatt på inkomst och moms på det de konsumerar. Det är inte bara det att det ger bättre välfärd att göra rätt för sig det är även en moralisk fråga, så börja dra ert strå till staken och var inte så jävla gnidna.

Jag vet att Comhem kommer säga att det är bra för alla att det går bra för dem och att de återinvesterar massor i nät och tjänster och bla.. bla... Men de är fortfarande ett vinstdrivande och välmående företag och borde kunna betala nånting. Andra företag som betalar sin skatt måste även de investera och förbättra sina tjänster så det är inget giltigt argument, samt vanliga människor hade nog gärna med undsluppit att betala skatt och många av dessa kan heller inte tituleras som ekonomiskt "välmående".

jag vet också att de kommer säga att de följer de lagar som finns och det är bra det, men för den skull slipper man inte undan moraliska aspekter i sitt agerande.

Mer om Comhem: SvD, HD

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Share/Bookmark

3 kommentarer :

 1. De skrev om detta igår på sin Facebook :/

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Har läst det nu och det var väl vad man hade förväntat sig som svar. Mer oväntat att se hur pass korkade vissa människor är i ett högutbildat land är som tycker att det är skit i samma vart pengar hamnar så länge de får sin tjänst. :/

   Lennart Thorsson svarade dock dem bra:
   "Ni skriver: skiter var pengarna hamnar. Ok, var beredd att betala 100000 tals kronor som i USA för en hjärtoperation om ni blir sjuka. Spara nu ni som är unga, ni får själva stå för kostnaden av all vård, till 100%"

   Radera