2012-12-09

Kanalskolan - Ok att vara brun (igen)

Det har under dagen stormat kring Kanalskolans beslut om att inte ha pepparkaksgubbar i sitt tåg för att inte väcka anstötan. Det var i alla fall tur att det var okej att ha med två tomtar för annars hade ett rent vitlakans tåg ala Ku Klux Klan kanske med väckt anstötan.

Det kan tyckas onödigt att dra paralleller mellan vitklädda med ljus i hår och nämnd klan, men det är ett bra exempel på hur löjligt det blir om man hela tiden ska övertolka och tolka in saker som inte har samröre med varandra i rädsla att inte vara politiskt korrekt och inte ser saken längre än näsan räcker. Det är väl det läraren och rektorn inte gjort i detta fallet och därför duckar för media.

Nu har i alla fall politikerna i kommunen meddelat att det är okej igen att vara pepparkaksgubbe i tåget. Men som vanligt när när det pudlas tar ingen ansvar utan skyller på missförstånd, vilket är lika beklagligt som att läraren vägrade kommentera till media och rektorn gjorde sig oanträffbar.

Men det viktigaste är ändå att det är okej att vara brun igen, att inte minoritetensdiktatur åter segrade, att det är ok att äta pepparkakor, sola solarium och dricka kaffe svart. Att vi har ett samhälle som inkluderar i stället för exkluderar olika typer människor i både luciatåg och annat.

Kanske gillar du även: Dystra försök till en vitare jul

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar