2012-09-01

Polis, polis, partygris!

Nyligen skrev jag inlägget Alliansen avskaffade inte bidragssverige - bara ändrade det som handlade om att regeringen avskaffar välfärden för att kunna festa upp skattepengarna själva. Senare visade det sig att det inte var bara Näringslivsdepartimentet, Vinnova, Tillväxtverket och Stiftelsen för strategiskforskning  som rullar hatt för skattepengar och försöker mygla och dölja med kreativ redovisning, nej, i korrupta Sverige är rättsvårdandemyndigheter minst lika goda kålsupare visar det sig.

Säkerhetspolisen (säpo) med 1000 anställda ordnar bondfest för 5,3 miljoner kronor utan upphandling och sedan fuskar i momsredovisningen. Mer beklämmande blir de när de inte ens vill förklara eller kommentera händelsen för folket/skattebetalarna när media söker dem utan duckar och bara hänvisar till hemsidan.

En annan myndighet som bland annat jobbar för polisen är Försvarets radioanstalt (FRA), som i år drog över budgeten och fick ett extra anslag på 11,5 miljoner kronor. Vilket de firade med att genast festa upp en tiondel av dessa pengar.

Bananrepublik är en informell nedlåtande benämning på länder som enligt wikipedia uppfyller flera av dessa kriterier:
  • beläget i tredje världen, ofta i Latinamerika
  • beroende av en enda exportvara, eller ett fåtal, i allmänhet en jordbruksprodukt,
  • mer eller mindre korrumperad regering, ofta en militärjunta,
  • omfattande ekonomiskt och politiskt inflytande från utländska stater och/eller företag samt
  • låg levnadsstandard för majoriteten av folket.
Korruptionen är nog större än vi anar, klyftorna ökar, vi är en lydstat till USA och storföretag som styr vår lagstiftning. Vi verkar uppfylla vart fall tre av de fem kriterierna.

Fast den stora frågan är: Varför ska vanligt folk följa lagar, regler och förordningar när till och med polisen och andra myndigheter skiter i dem? För att ni har vapen, makt och står över oss? För att samhället faller samman om "stora massan" tar efter er omoral och kriminellahandlingar?

Läs mer om säpo-festen i media: AB, SvD, HD, Nyheter 24, DN, Expressen.

Läs mer om FRA-festen i media: Fria tider, Di.

Kanske är du också intresserad av att läsa inläggen Mössan i handen-samhället 2.0, Funderat över varför samhället blivit så här? och Ekonomisk trygghet på "elefantkyrkogården".

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Share/Bookmark

1 kommentar :

  1. Säger ju att vi lever under en väl dold diktatur, men folk vill inte förstå...

    SvaraRadera