2012-08-12

Ipad och Iphone bra hjälpmedel för synskadade och blinda

Det sägs ofta att världen har krympt med det moderna kommunikationssamhället och teknikens hjälp men för dem med funktionshinder har den i stället blivit större. Förr fick de som var synskadade eller blinda ofta ta hjälp av andra att läsa texter. Nu när informationstekniken har blivit digitaliserad kan de på egen hand  ta del av informationen med rätt sorts hjälpmedel.

Exempel på dessa bra hjälpmedel är Apple Computers produkter Ipad och Iphone som gör det lätt att ta del av tillexempel Internet. Vad som gör Apples surfplatta och smartphone till ett så bra val är att Apple satsat hårt för att göra sina produkter tillgängliga med enkelt intuitivt gränssnitt och i operativsystemet inbyggt funktionellt skärmförstoringsprogram och skärmuppläsare, samt ett hölje med bara en knapp att hålla reda på. En pekskärm ger inte någon taktil-feedback men skärmuppläsningsprogrammet är tydligt och håller reda på hur man skall röra fingrarna och vad som hamnar under dem.

Här är en bra recension om hur det är att använda Ipad som synskadad.

För att få ut max av din Ipad eller Iphone krävs det dessutom bra program eller Appar som de kallas till dessa enheter. På appadvice.com finns en lista på just appar som kan göra din vardag med synnedsättning enklare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar