2011-03-04

Rekryterings hjälp till Mark från en utan tro på förändring

En bekant till mig som har haft problem med familje- och individomsorgen i Marks kommun ända tills hon kände att det inte ledde till något fruktbart och bröt kontakten med dem 2011. Hennes fall är alltså något påbörjat men som rinner ut i sanden utan riktigt avslut, något som Socialstyrelsen påpekar brister om så sent som slutet på februari i år. Mycket av artikeln verkar vara skriven med stor bitterhet över att de nyanställda (och även de inhyrda konsulterna) efter de som sparkades i höstas  fortsätter att bedriva verksamheten i samma dåliga anda som tidigare.

För att få utlopp för sin besvikelse och frustration skrev hon en ironisk insändare utformad som en jobbannons som tar upp hur hon känner sig i förhållande till kommunen och dess bemötande. Ingen tidning ville publicera den så jag publicerar den här på nätet åt henne:
Socionom/Familjerättssekreterare inom Familjerätten, 5 tjänster 

Arbetsplatsen: 
Mark är en attraktiv kommun med flera små och medelstora orter som alla präglas av gemenskap. Här värnar vi om varandra och vår livskvalitet. Strax utanför storstaden lever vi i harmoni med naturen.
Kinna är vårt administrativa och kommersiella centrum. Kommunen har 34 000 invånare och hos oss arbetar cirka 3 300 personer. Det innebär att Mark är en medelstor kommun med Borås, Göteborg och Varberg på bekvämt pendlingsavstånd. De tider då de flesta börjar och slutar sitt arbete för dagen går täta buss- och tågturer.

Här är det läge för det goda livet!
Läs mer om kommunen på www.mark.se

Sektor Lokalförsörjning tillhör Teknik- och serviceförvaltningen och förvaltar och utvecklar kommunens verksamhetsfastigheter främst skolor, förskolor, idrottsanläggningar och särskilda boenden, ca 200.000 kvm.

Beskrivning av arbetsuppgifter:
Ditt arbete kommer bestå av att ha samarbete med kontaktpersoner, familjehem och adoptioner, faderskapsfrågor samt vårdnads-umgängesrätt. Arbetet kommer röra sig främst familjer i Marks kommun men samarbetar även med andra kommuner.

Beskrivning av kvalifikationer:
Vi söker dig med socionom utbildning men personliga egenskaper väger tyngre. Vi vill gärna att du har utmärkande drag av att vara helt handlingsförlamad samt avsaknad av empati. Att inte kunna lagarna i Socialtjänstlagen och Föräldrabalken är ett krav och extra plus är om du ej vet att dom existerar.

Att kunna dokumentera är inget krav för på så vis sparar man arbetstid som man kan lägga in en extrakaffepaus eller något.

Vid kontakt med personer som är ledsna och förtvivlande så bemöt dem med fraser ”-Jag förstår hur du känner dig!, - Jag hör va du säger och jag ska ta till mig informationen och föra den vidare.” Fast här är det viktigt att du ej förstår och att du skiter i allt. Du får gärna lova att ringa upp snarast, och snarast i vår verksamhet kan vara upp till 1 år. Så känn ej press att kontakten är viktig med personer som eventuellt befinner sig i fruktansvärda situationer. Om situationen bli riktig besvärligt så är verksamhetens råd är att du säger att du vet inget om deras ärende eller hur man ska lösa deras situation. Avsluta med att klämma till lite halv käckt ”-Välkommen till det goda livet!!!”

Kvalifikationer som dokumentation och hantering av sekretesspapper är inte viktigt att kunna samt ingen större förlust om något skulle komma bort heller. Hjälpas vi åt riktigt mycket att slarva bort ett och annat dokument så får vi mindre att göra, detta kan leda till att vi får en extra vecka semester.

Har du dessa kvalifikationerna så har du en given plats i vår förvaltning.

Anställningsvillkor:
Mångfald och jämställdhet är två viktiga aspekter i urvalsprocessen. Då vi inom Familjerätten/individomsorgen värnar om våra hjälpsökande och värderar deras rättssäkerheten högt har vi infört en rutin i samband med anställning som innebär att vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla personer som erbjuds anställning hos oss.
(Detta har vi bara tagit med för att det ska se bra ut, egentligen så skiter vi i allt och vi begär inte ens utdrag ur belastningsregistret.)

Kontaktperson: Socialchefen i egen hög person
Ansvarige utgivaren: En som bor i ”goda livet” och har drabbats av Familjerätten i Mark.
Senaste ansöknings datum: Löpande eftersom folk kommer och går i stor utsträckning.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Share/Bookmark

4 kommentarer :

 1. Underbar... tummen upp :))

  SvaraRadera
 2. Lånar denna underbart kuliga annons och lägger ut den på min blogg, gör en hänvisning hit givetvis. Fast det tragikomiska i det hela är - vågar jag påstå - att denna annonsen har mer sanningshalt än soc riktiga platsannonser. Hoppas att detta är okej!

  SvaraRadera
 3. Pierre Eriksson4 april 2011 kl. 15:06

  Det är helt ok för mig och jag kan inte tänka mig att personen som skrev den misstycker till det heller.

  SvaraRadera
 4. Även jag tar mig friheten att lägga ut den på min sida. Vill passa på att ge tummen upp för .."Rekryterings Hjälp Till Mark Från En Utan Tro På Förändring."

  SvaraRadera