2011-01-03

Vilks patent på tecknad kamp för yttrandefrihet?

När Vilks gör Muhammedkarikatyrer är det en viktig del av kampen mot det förtryckande islam och för yttrandefrihet som får säposkydd och massor av beröm och uppmärksamhet. När en person utan titel konstnär men med titel hockeydomare sprider en av Vilks karikatyr på Facebook ställs han inför den svenska inkvisitionen och blir avstängd trots förnekelse om att vara rasist. Intressant det där med "försvar av yttrandefrihet".

Svenska hockeyförbundet är puckat!

Det var inte länge sedan Kina var värd för ett OS. Det var många då som förfärades hur ett land som bryter mot mänskliga rättigheter kunde få vara värld utan att först hyffsa till sig. Då hette det att idrott var skiljd ifrån religion och politik och därför kunde olympiska kommitten varken förhindra eller påverka.

Självcensuren mer skrämmande än terrorismen tycker någon och jag håller med. Självcensur är den yttersta formen av censur då det inte ens behövs yttrekontroll av oss för vi på egen hand i rädsla för replisalie helt kapitulerat och varken tänker, säger eller gör det otillåtna. Det hela går på automatik och om vi mot förmodan skulle ändå göra det förebrår vi oss själva och inte någon annan. De som från början började tvingade på oss censuren har därmed förslavat oss.

Källor: AB, SvD och DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar