2011-03-19

Facebookgrupp för en ny kommunslogan i Marks kommun

Till sommaren är det ett år sedan jag efter fått kännedom om flera fall där min hemkommun med myndighetsövergrepp misshandlat utsatta människor, främst barn. Redan då tyckte jag att vår kommunslogan "Läge för det goda livet" stack i ögonen. Sedan dess har oegentligheterna fortsatt in till det nya året och andra konstigheter kom till under hösten som fel sten i kommuntrappan och till stensättning av gator i Kinna centrum, stort mjukvaruavtal som förlängs utan ny upphandlingsförfarande, flathet där byggnadsförvaltningen inte kan bestämma om stationshusets vara eller icke vara i Fritsla,  men kan bestämma om vi ska ha gräsmatta eller grusplan där det rivna huset stått trots att det inte är deras mark. Kommunens alkoholpolitik har under lång tid moraliserat och "omyndigförklarat" vuxna människors uteliv genom att införa kraftiga alkoholrestriktioner vid servering på våra pubar som måste klappa igen barerna tidigare än andra nöjesställen i andra kommuner.

Listan över saker som gör att Marks kommun med sitt tjänstemannastyre inte på alla plan ger ett "läge för det goda livet" kan säkert göras mycket längre. Just nu har jag kommit så långt i mitt ogillande av kommunslogan som jag ser som ett hån mot sina kommuninnevånare, speciellt de som tillhör utsatta grupper i samhället, att jag mår illa inombords när jag ser den. Har även vart med där människor utanför kommunen har gjort narr av kommunen och dess slogan efter läst tidningar och sett program som Uppdrag granskning. För mig är slogan förbrukad och kommunen behöver en ny!

Har därför idag skapat facebookgruppen Ny kommunslogan i Marks kommun. Det är en öppen grupp där du som känner det som jag är välkommen att diskutera hur du känner i din relation till slogan och komma med förslag på en ny. Även om vi inte får en ny kan en protestgrupp kanske påskynda förändringar i kommunen, så den lever upp till sin slogan och vi återigen kan känna stolthet för vår kommun och dess slogan.

Sprid gärna detta, blogga om det, berätta för vänner och gå med i rörelsen. Låt ropen skalla en kommunslogan som passar oss alla!

Länk till Facebookgruppen - Ny kommunslogan i Marks kommun.

Kanske är du även intresserad av följande inlägg Läge för det goda livet? och Utökad nätaktivism mot missförhållanden i Marks kommun.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar