2023-02-21

Klagomål 2022-10-12


Även vanlig färdtjänstresa hem från kvällsaktivitet strular denna höst.

Vad jag skriver till Västtrafik

Hej,

Jag var på besök i Kulturhuset i Skene (Textilgatan 1) i går och hade haft en önskan att kunna ta mig hem med färdtjänst. Jag har innan pandemin varit där frekvent i många år och alltid kunnat ringa en timme innan jag vill avrunda kvällen och få en bil inom rimlig tid.

Dock inte i går. Försökte ringa in en beställning strax före 20.30 med intentionen att resa 21:30 och får till svar att mitt enda alternativ är att resa är 23:30…

Den nivån på servicen ger mig två signaler. 1) Att det numer är rimligt att jag ska stå utanför en låst byggnad på en stentrappa i två timmar. 2) Funktionsnedsatta ska alltid hålla sig hemma efter 21:00. 

Jag fick skjuts hem efter att vackert bett medmänniskorna på plats om skjuts efter att ha förklarat läget. En medmänniska skulle ungefärt åt samma håll och tyckte att köra mig var rimligare än allternativen ovan. 

 Pierre Eriksson
XXXXXX-XXXX

Västtrafiks svar


Hej Pierre,

Tack för att du hörde av dig till oss på Västtrafik. ​

Vi beklagar att du inte fick den avresetid som du önskade.

Västtrafiks uppdrag är att planera och samordna resor så att varje individ får den bästa möjliga resan utifrån sina behov och önskemål. När man beställer en resa avgörs möjligheten att välja tid av vilka andra kunder som har behov av att resa vid samma tid och vilka fordon som finns tillgängliga. Det går därför inte alltid att få exakt den tid man själv önskar och ibland kan det uppstå väntetider.

Vi gör alltid vårt bästa för att varje resenär ska få sin bästa möjliga resa utifrån de förutsättningar som gäller för var och en. 

 Vänliga hälsningar
Kundtjänst

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar