2019-08-10

Klagomål 2019-08-09

Logga med svart bakgrund och vit text "En färdtjänstresandes dagbok" tillsammans med schablon av en vit käpp och vit taxi.

Tydligen ska färdjänstberättigade hålla sig hemma på fredagskvällar eller planera sin fredag utan spontaniteter.  Frågan är då hur god tid då? Reglerna säger en timme innan resa och senast kl. 22.00, men det verkar ju inte längre gälla...

Vad jag har skrivit till Västtrafik

Hej, Pierre Eriksson här med personnummer XXXXXX-XXXX. Jag bestämde mig efter jobbet i går, fredagen den 9 augusti, att åka in till Kinna och deltaga på kommunens anordnade fest "Sommarfredag i mark". Jag fick skjuts dit av en anhörig efter att ha kommit hem från jobbet, käkat, och känt att energin räcker och bytt om(kostar massa energi att vara synskadad vare sig man ska ta sig till ett fullt torg med nöjen, arbeta eller viga helgen till att skriva klagomål till er).

Skärmdump av samtalsloggen i min telefon den aktuella kvällen.
Mellan två spelningar ringer jag för att boka en färdtjänstresa hem. Klockan är då 20:36. Beställningen börjar med som vanligt att någon är påväg att lägga en beställning från StationsVÄGEN i stället för StationsGATAN. Vi har haft denna situation två gånger innan denna och då har det lett till att taxin hamnat i Horred i stället för Kinna och jag har fått skriva klagomål. Säger jag tydligt Stationsgatan 1 i Kinna menar jag Stationsgatan 1 i Kinna och inget annat. När ska ni fatta?

När vi väl var överens om att jag menar det jag säger och klarat av vart jag ska åka kommer vi till nästa steg tiden. jag vill åka hem vid midnatt, 24:00, och tystnad mer eller mindre uppstår och jag gör tilläget "eller däromkring". Får fortfarande ingen träff och efter ytterligare tid ber operatören att någon får ringa upp.

Jag återgår till spelningarna med öronproppar i öronen mitt i ett folkhav med hög musik och håller telefonen krampaktigt i fickan första timmen och undrar hur man ska kunna ta samtalet i denna miljön. Ingen ringer och jag fortsätter kvällen mer avspänt. Strax före 23:30 har ingen ringt än och jag konstaterar att jag verkar strandsatt i Kinna. Bestämmer mig för att ringa IZIGO (033-123 123) för att se om jag kan få beställa en taxi privat. De kör inte så långt från Borås denna tidpunkten och har ingen bil i området. Jag ringer hem och väcker anhörig som får klä på sig och sätta sig i bilen och hämta mig. När jag och anhörig sitter i bilen halvvägs till Fritsla klockan 23:50 ringer Västtrafik på okänt nummer, låter som en Moldavien (Samres AB)-anställd. Jag förklarar att jag inte längre är kvar utan på väg hem med privatskjuts. Kvinnans största problem med allt detta rörande kvällen var att jag inte ringt före henne och avbokat en beställning jag inte fått bokad 20:36... Varför lägger nästan alltid er Moldavien-personal till en snorkig attityd när det inte passar dem?


Vad Västtrafik svarat

"Hej Pierre,

Vad tråkigt att höra att resan inte gick som planerat. Vi har lyssnat på bokningssamtalet och mycket riktigt så säger kommunikatören att det inte finns någon bil tillgänglig och att en trafikledare ska återkomma till dig.

Enligt er utsago och våran växelhistorik så görs inte detta. Trafikledaren bokar dock in en transport till 00.05 strax efter ert samtal till oss.

Operatören som ringer upp er senare på kvällen är inte medveten om att ni ej blivit tilldelad tiden och därför undrar denne varför inte en avbokning har gjorts.

Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för det som inträffat. Kompensation kommer att utgå och kommer i ett separat mail. Vi kommer även att göra en kvalitetssäkring med vår trafikledare där vi påtalar vikten av att kontakta kund och säkerställa att informationen kommit fram."

Så här kan ett svar i helhet se ut.

Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar