2019-07-12

Klagomål 2019-07-11

Logga med svartbakgrund och vit text "En färdtjänstresandes dagbok" tillsammans med chablon av en vit käpp och en vit taxi.

Färdtjänstföraren tycker att jag att jag som synskadad kan gå till en annan gata och leta upp honom i stället för han hittar mig...

Vad jag har skrivit till Västtrafik

Hej, Pierre Eriksson med personnummer XXXXXX-XXXX som genomförde en färdtjänstresa från Borås den 11 juli beställd till 23:00.

Föraren ringer och frågar om jag i stället kunde komma till en annan gata istället och möta honom där. Med den begäran kan han inte fattat vad för körning han fått trots att han uppenbart fått en körorder med mitt telefonnummer och vad jag ska betala. hur var det nu med att alla förare av färdtjänst skulle gå och se era instruktionsfilmer om diverse funktionsnedsättningar? Om jag var fullt kapabel till att springa och leta fordon och ansvara för mitt resande hade knappast ögonläkare och kommunens färdtjänsthandläggare utifrån dessa beviljat mig färdtjänst... låter rimligt va?

Jag vet vad föraren och hans bolag troligen kommer att svara er. De kommer säkert säga att det inte går att köra in och hämta från den adressen, men det gjorde han tillslut och jag har blivit hämtad där flera gånger under flera år när jag besökt Sommartorsdagarna i Borås utan denna sortens problem. Så det kommer jag inte godta.

Vad Västtrafik svarar

Hej Pierre,

Tack för att du hörde av dig till oss.

Vi har nu kontaktat föraren och hans version stämmer inte riktigt överens med det som du har berättat. Det här är svaret vi fått från trafikföetaget:

Det var fullt med folk på österlånggatan vid tillfället, så föraren ringde för att kunna urskilja vem han skulle hämta. Resenären svarade att han stod nära andra taxibilar. Föraren kunde då se en person som pratade i telefon en bit bort och hämtade resenären. Han har inte föreslagit att resenären ska förflytta sig, det måste vara ett missförstånd

Vi önskar att dina resor med oss i fortsättningen ska fungera så som det är tänkt.

Här ett exempel på hur ett svar i helhet brukar se ut.Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar