2019-06-11

Klagomål 2019-06-11

Logga svart bakgrund med vit text "En färdtjänstresandes dagbok" Mwd schablon av en vit käpp och vit taxi.

Klagomål angående långa telefonköer i väntan på att beställa resor. Meningen "Jag väntar alltså 2 till 2 gånger så länge..." innehåller ett typo. Rätt ska det stå 2 till 3 gånger så länge.

Vad jag har skrivit till västtrafik

Hej, Pierre Eriksson med personnummer XXXXXX-XXXX här. Vanligtvis ligger mina arbetsresor på ett rullande schema så jag behöver avboka resor jag inte ska resa snarare än att boka de dagar jag ska åka. Ett undantag har blivit måndagseftermiddagar då jag tidigare under vår har tränat direkt efter jobbet men den träningen har uppehåll just nu. i väntan på nystart bokar jag min återresa från jobbet ifrån jobbet på måndagsmorgonen. Det har hänt nu fyra måndagar i rad att jag suttit i telefonkö för att kunna lämna beställning mellan 10-15 minuter. Enligt vad jag har fått tagit del av avtalet så står det:
Servicenivåer
Rimlig svars tid vid beställning av resa
70 % av alla samtal skall besvaras inom 45 sekunder. Ingen skall dock behöva vänta mer än 5 minuter. Längre svars tider måste dock accepteras vid nya trafikstarter, vid extrema väderförhållanden eller vid större teknik- och trafikproblem.

Jag väntar alltså 2 till 2 gånger så länge och har svårt att se varför se skäl inte avtalet kan följas. De två senaste samtalen har jag skärmdumpar från samtalsräknaren när den räknar samtalstiden. Jag trycker print screen samma sekund någon svarar. Jag försöker bifoga dem.

Skärmdump på samtal till beställningcentralen med samtalsmätaren stannad på 14:31 minuter

Skärmdump på samtal till beställningscentralen där samtalsräknaren är stoppad på 10:06 minuter.

Vad Västtrafik svarar

Hej Pierre,

Vi är tacksamma för att du kontaktade oss.

"Vi ber om ursäkt att det var långa väntetider i växeln den 10 juni 2019. Tyvärr hade vi stora tekniska problem den dagen. Långa väntetider de andra måndagarna beror på att vi har fått in fler inkommande samtal än vi väntat. Detta var på grund att Västragötalandsregion har höjt egenavgiften för sjukresor och infört nya regler och en del ringer upp till oss nu inte bara för att boka resor utan för att ställa frågor. De är ganska många ."


Så  här brukar ett svar se ut i helhet från Västtrafik.


Share/Bookmark

0 kommentarer :

Skicka en kommentar